Merhaba,

Arama motorlarının derinliklerinde birçok blog yazarı var Bozcaada hakkında yazan.
İstedim ki onları bir yerde toplayayım, www.bozcaada.info sitesinden alacağım güçle onları hedef ziyaretçilere daha görünür, tecrübelerini daha paylaşılır kılayım.
Elbette eksik henüz. Ama sizlerin de yardımıyla Bozcaada üzerine yazıları olan blogları buraya eklemeye devam edeceğim.
Bozcaada ile ilgili varsa sizin veya bildiğiniz bir bloğu eklemek için BLOG EKLE bölümünden yararlanabilirsiniz.

Cuma, Ekim 05, 2007

ALL ABOUT FRESH FRUITS


Bozcaada'da alıcı bulamayan 500 ton üzüm çürümeye bırakıldı

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde üretilen 3 bin ton şaraplık üzümden 500 tonu alıcı olmadığı için bağlarda çürümeye terk edildi. Üzüm üreticileri, sıkıntının, alkollü olduğu için şaraba sıcak bakmayan hükümet politikasından kaynaklandığını ileri sürdü.Hükümetin şaraba 2005 yılında yüksek oranda ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) getirmesiyle merdivenaltı üretim yaygınlaştı......
.............................Bandrol yapıştırılan şaraba yüksek oranda ÖTV eklenince fiyatlarda yüzde yüz oranında artış yaşandı. Piyasada 2.5 YTL'ye satılan bir şişe şarabın fiyatı 6 YTL'ye yükseldi. Merdivenaltı şarapçıları ellerindeki bandrolsüz şarap stoklarını tüketebilmenin derdine düştü. Azalan satışlar nedeniyle şarap üreticileri üzüm alımını durdurdu. Bu durumdan en çok üzüm üreticisi etkilendi. Bağcılığın en önemli merkezlerinden Bozcaada'daki şarap ve üzüm üreticileri zor duruma düştü.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BİR TIK LÜTFEN

Hiç yorum yok:

Bozcaada...