Merhaba,

Arama motorlarının derinliklerinde birçok blog yazarı var Bozcaada hakkında yazan.
İstedim ki onları bir yerde toplayayım, www.bozcaada.info sitesinden alacağım güçle onları hedef ziyaretçilere daha görünür, tecrübelerini daha paylaşılır kılayım.
Elbette eksik henüz. Ama sizlerin de yardımıyla Bozcaada üzerine yazıları olan blogları buraya eklemeye devam edeceğim.
Bozcaada ile ilgili varsa sizin veya bildiğiniz bir bloğu eklemek için BLOG EKLE bölümünden yararlanabilirsiniz.

Çarşamba, Ekim 31, 2007

RETROSPEKTİF




Bozcaada Güncesi


Öncelikle yol. Ankara’dan Bozcaada’ya arabayla gitmek için 2 alternatif var; Ankara-Bursa-Balıkesir-Edremit ya da Ankara-Bursa-Çanakale. Giderken ilk rotayı izledim. Bu rota diğerinden 20 km. daha uzun: 760km. Sabah 7:20 gibi çıkıldığında normal bir süratle 17:20 gibi Geyikli iskelesinde olunuyor. Dönerken kuzeydeki ikinci rotayı izledim. Biraz daha uzun olmasına rağmen Bandırma civarında yol bozuk olduğu için süre olarak çok bir şey farketmiyor. Bu ikinci rotadaki manzara belki biraz daha güzel. Her iki alternatifte de çekici sapaklar var.

.......................
Her durumda 10 saat uzun bir yolculuk. Benim önerim bunu örneğin Kaz Dağları’nda da konaklayarak bölümler halinde gerçekleştirmek. Bir haftanın yarısını Adatepe’de, kalanını Bozcaada da geçirmek mükemmel bir tatil planı gibi görünüyor
....................................
Polente Feneri ve Rüzgar Santrali Adanın batı ucundaki Polente Feneri ve Rüzgar Santrali mutlaka görülmesi gerekli yerlerden.
.......................
Ayazma Plajı - Vahit’in Yeri
Ayazma adanın en ünlü plajı. Yazları çok kalabalık oluyormuş ama sonbaharda uzun, boş, sevimli, ince kumlu bir plajdı işte. ..................
Cafeler/Barlar

Polente Cafe
Bozcaada’da kasabanın içinde en sevdiğim cafe. Gece, gündüz süper müzikler, makul hizmet, sevimli bir müşteri topluluğu.. İnsan daha ne ister ki.

Barali Kalenin arkasında, küçük, son derece sevimli bir bar. Özellikle akşamları keyfine doyum olmuyor. Deniz kıyısında, güzel müzik eşliğinde, ışıklandırılmış kalenin suya vuran yansımalarını izleyerek adanın şaraplarını tadabilirsiniz.
Martı Cafe Barali’nin komşusu. Gitmedim ama iyi bir ünü var. Ayrıca manzara da doğal olarak aynı…
Ada Cafe
Ada Cafe de gitmediğim ama ününü duyduğum, dışardan beğendiğim bir mekan. Börekleri ile ünlü.. .........................

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BİR TIK LÜTFEN

Hiç yorum yok:

Bozcaada...